Andoran, już ci pisałem i napisze jeszcze raz, vtech :kciukminus
kontrolka oleju- jak skasować
Zwiń
X
-
Kolega sprawdzi czy po otwarciu maski zapala się jej kontrolka. Jak nie to masz winowajce (stycznik maski - odpiąć kostke czujnika maski, zewrzeć na chwile piny zobaczyć czy zapala się kontrolka maski). Ewentualnie jest jeszcze taka opcja że wskoczył błąd czujnika poziomu oleju od przepalonego bezpiecznika/uszkodzonej wiązki/uszkodzonego czujnika. (czwarty bezpiecznik w górnym rzędzie od lewej)
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Nie wiem czy w jedynkach były montowane czujniki podnoszenia maski, bo ja nie mam i podniesienie maski nie kasuje kontrolki.
Ja zmieniłem czujnik oleju na nowy i dalej świeciło i mechanik odłączył klemę i zgasło. Może niepotrzebnie mechanik naciągnął mnie na koszty? :?ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente
Komentarz
-
-
pomaranczowa kontrolka stanu oleju
No to podzielę się dla reszty.
Pewnego dnia zapaliła się kontrolka oleju - kolor pomarańczowy (niski poziom oleju).
A, że i tak był już czas wymiany to przyspieszyłem sprawę, zwłaszcza, że mechanik miał kiedyś doczynienia w pasacie, że czujnik sprawdzał także stan oleju (jakość).
Wymiana oleju niepomogła - kontrolka się pali, podłączenie komputera - żadnego błędu, odpięcie czujnika - błąd czujnika, czyli niby czujnik widzi czyli kable dobre, diagnoza - źle wskazuje czujnik - zepsuty, Wymiana czujnika - koszt 150 zl.
kontrolka świeci, poczytałem różne fora - szukam czujnika otwarcia klapy - ale w O1 tour chyba tego nie zamontowali, a program pozostał i czeka na otwarcie, więc za radą jednego z forumowiczów odpiołem na noc aku i kontrolka zgasła
Jak coś to mam sprawny czujnik na zbyciu
Komentarz
-
Komentarz